Om mig

Jag är född i Stockholm 1970, och bor sedan många år på Lidingö. Där, och även på Kullaberg, har jag ateljé.

Det har alltid funnits ett gediget intresse för konst. Min far samlade på konst under 80 och 90 talet vilket har gett inspiration

Med en lång karriär inom film och reklambranschen ville jag prova en annan konstform. Det var som genom en händelse att jag gick och köpte mig en duk och lite färg för att se vad som kunde hända. Det blev en cirkel. Efter det följde många cirklar i varierande storlek och färgkombinationer. Dem är nu en serie som går under namnet "Planets"

Under sommaren 2020 gick jag en grundläggande kurs i akryl och oljemålning. Konstaterade snabbt att försöka göra konst som "alla andra" inte är min grej.

Färgval och färgkombinationer var det som blev det mest tilltalande för mig.

Efter en tid och ett antal cirklar började tankarna kretsa runt andra former. Det exakta och geometriska blev ett signum.

Jag målar främst med akryl på färdigspända dukar. Idag finns inga begränsningar kring former, färger och mönster. Jag föredrar att måla i stora format, men ett och annat lite mindre verk blir det också med jämna mellanrum. Det skissas på daglig basis och ett konstverk tar i regel ett par veckor att färdigställa.

Trots exakta geometriska former låter jag mina tavlor leva genom färgval, flera perspektiv och detaljer. Alla kan på något sätt hitta sin plats i mina konstverk. 

Utställningar:

Galleri Viken i Viken, maj 2021

Landskrona Stadsbibliotek i Landskrona, juni 2021

Galleri Annexet i Mölle, juli 2021